วันจันทร์ที่ 25 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

BAKED PORK SPARE RIB WITH HONEY ซี่โครงหมูอบน้ำผึ้ง

Baked Pork Spare Rib with Honey

[ thai food : see-krong moo ob num-peung ]

                Thai Recipe Ingredients

           * 800 grams pork spare ribs, cleaned and chopped into well pieces
           * 3 tablespoons honey
           * 1 tablespoon sugar
           * 1 tablespoon red wine (or cooking wine)
           * 1/4 teaspoon salt
* 1/4 teaspoon powder pepper
* 4 cup water
* coriander leaves (for garnishing)
* cooking oil



Thai Food Recipe | Baked Pork Spare Rib with Honey
Thai Food Recipe | Baked Pork Spare Rib with Honey


     Thai Food Preparations

           1. Heat oil in a wok. Wait until hot then add pork spare ribs, fry until nearly cooked. Remove from heat and drain.
           3. Heat water in a big pot over medium heat, wait until boiling then add fried pork spare ribs.
           4. Add the rest ingredients, and turn down to low heat. Simmer for 30-40 minutes until the spare ribs are tender. Remove from heat.
           5. Transfer to the serving plate. Garnish on top with coriander leaves. Serve immediately with hot steamed rice.


   สูตรอาหารไทย : ซี่โครงหมูอบน้ำผึ้ง

[ BAKED PORK SPARE RIB WITH HONEY ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม


สูตรอาหารไทย : ซี่โครงหมูอบน้ำผึ้ง



           * ซี่โครงหมูอ่อน 800 กรัม
           * น้ำผึ้ง 3 ช้อนโต๊ะ
           * น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ
           * ไวน์แดง 1 ช้อนโต๊ะ (หรือใช้เหล้าจีนสำหรับทำอาหารแทนก็ได้)
           * เกลือป่น 1/4 ช้อนชา
           * พริกไทยป่น 1/4 ช้อนชา
           * น้ำสะอาด 4 ถ้วยตวง
           * น้ำมันพืชสำหรับทอด
           * สีผสมอาหารสีแดง
           * ผักชีสำหรับแต่งอาหาร



สูตรอาหารไทย : ซี่โครงหมูอบน้ำผึ้ง
สูตรอาหารไทย : ซี่โครงหมูอบน้ำผึ้ง
     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ล้างทำความสะอาดซี่โครงหมู สับเป็นชิ้นยาวประมาณ 5-8 ซม.ผึ่งให้แห้ง
2. ใส่น้ำมันลงในกระทะและนำไปตั้งไฟร้อนปานกลาง นำซี่โครงหมูลงไปทอดสักครู่ พอหนังตึงตัว จึงปิดไฟ ตักออกมาสะเด็ดน้ำมัน
3. ตั้งหม้อบนไฟร้อนปานกลาง ใส่ซี่โครงหมูที่ทอดแล้วลงไป จากนั้นจึงใส่น้ำ ปิดฝารอจนน้ำเดือด
4. ใส่เครื่องปรุงที่เหลือทั้งหมดลงไป หรี่ไฟลง เคี่ยวด้วยไฟอ่อนๆประมาณ 30-40 นาที จนเนื้อนุ่ม
5. ตักซี่โครงหมูใส่จาน ก่อนเสริฟโรยหน้าด้วยผักชี เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น