วันจันทร์ที่ 25 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

SOYA BEAN DIPPING SAUCE เต้าเจี้ยวหลน

Soya Bean Dipping Sauce

[ thai food : tao jiew lon ]

                Thai Recipe Ingredients

           * 70 grams ground pork
           * 2 cups coconut milk
           * 5 tablespoons soya bean sauce
           * 2 lemongrasses, sliced thinly
           * 3 red shallots, sliced thinly
* 2 red chilies, sliced diagnally
* 3 tablespoons sugar
* fresh vegetables (cabbage, baby corn, string bean, cucumber, etc.)



Thai Food Recipe | Soya Bean Dipping Sauce
Thai Food Recipe | Soya Bean Dipping Sauce


     Thai Food Preparations

           1. Heat coconut milk in a pot over medium heat. Then add soya bean sauce, and stir until mixed well.
           2. Wait until boiling, then add ground pork, lemongrass, red shallot and red chili. Leave it boiling for 3 minutes.
           3. Season with sugar. Stir until all ingredients mixed well and the pork is done. Remove from heat.
           4. Transfer to a small bowl. Serve with prepared fresh vegetables and hot steamed rice


สูตรอาหารไทย : เต้าเจี้ยวหลน

[ SOYA BEAN DIPPING SAUCE ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม



สูตรอาหารไทย | เต้าเจี้ยวหลน



           * หมูสับ 70 กรัม
           * กะทิ 2 ถ้วยตวง
           * เต้าเจี้ยว 5 ช้อนโต๊ะ
           * ตะไคร้ซอย 2 ต้น
           * หอมแดงซอย 3 ลูก
           * พริกชี้ฟ้าแดง 2 เม็ด
           * น้ำตาล 3 ช้อนโต๊ะ
           * ผักสดต่างๆ สำหรับทานกับเต้าเจี้ยวหลน
             (กะหล่ำปลี, ข้าวโพดอ่อน, ถั่วฝักยาว, แตงกวา, อื่นๆ)



สูตรอาหารไทย | เต้าเจี้ยวหลน
สูตรอาหารไทย | เต้าเจี้ยวหลน




     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. นำกะทิไปต้มในหม้อด้วยไฟปานกลาง จากนั้นใส่เต้าเจี้ยวลงไป คนให้เข้ากัน
2. รอจนส่วนผสมเดือดอีกครั้งจึงใส่หมูสับ, ตะไคร้, หอมแดงและพริกลงไป ต้มต่อไปอีก 3 นาที
3. ปรุงรสด้วยน้ำตาล คนจนน้ำตาลละลายและส่วนผสมทุกอย่างเข้ากันดี จึงปิดไฟ
4. ตักเต้าเจี้ยวหลนใส่ถ้วย เสริฟพร้อมผักสด (หรือผักต้มแล้วแต่ชอบ) และข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น