วันจันทร์ที่ 25 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

STIR-FRIED PORK WITH OYSTER SAUCE หมูผัดน้ำมันหอย

Stir Fried Pork with Oyster Sauce

[ thai food : moo pad num mun hoy ]

                Thai Recipe Ingredients
           * 350 grams pork, cut into well pieces
           * 100 grams straw mushroom (halve)
           * 1 tablespoon minced garlic
           * 2 tablespoons soy sauce
           * 1 red chili, sliced diagnally
           * 5 scallions, cut into 1" long
* 1 tablespoon sugar
* 3 tablespoons oyster sauce
* 1 tablespoon cooking wine
* 1 tablespoon corn starch, dissolved in water
* any vegetable (if do not use straw mushroom)
* cooking oil

Thai Food Recipe | Stir Fried Pork with Oyster Sauce
Thai Food Recipe | Stir Fried Pork with Oyster Sauce

     Thai Food Preparations

            1. In a big bowl, mix together pork, garlic, soy sauce, sugar and corn starch (dissolved in water). Stir until mixed well. Let marinate for at least 30 minutes.
            2. Heat oil in a wok over medium heat. Add marinated pork, and stir until nearly done. Then add straw mushroom, red chili, scallion and cooking wine. Stir until all ingredients mixed well and the pork is cooked thoroughly. Turn off the heat.
            3. Transfer to a serving plate. Serve immediately with hot steamed rice.

สูตรอาหารไทย : หมูผัดน้ำมันหอย

[ STIR-FRIED PORK WITH OYSTER SAUCE ]
     เครื่องปรุง + ส่วนผสม

สูตรอาหารไทย : หมูผัดน้ำมันหอย


           * เนื้อหมูสันในหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 350 กรัม
           * เห็ดฟาง 100 กรัม (หั่นครึ่ง)
           * กระเทียมบด 1 ช้อนโต๊ะ
           * ซิอิ๊วขาว 2 ช้อนโต๊ะ
           * พริกชี้ฟ้าแดงหั่นเฉียง 1 เม็ด
           * ต้นหอม 5 ต้น (หั่นยาวประมาณ 1 นิ้ว)
           * น้ำตาล 1 ช้อนโต๊ะ
           * ซ๊อสหอยนางรม 3 ช้อนโต๊ะ
           * ไวน์สำหรับทำอาหาร 1 ช้อนโต๊ะ
             (หรือเหล้าจีนสำหรับทำอาหาร)
           * แป้งข้าวโพด 1 ช้อนโต๊ะ
           * ผักสดอื่นๆถ้าต้องการใส่เพิ่ม (กรณีไม่ต้องการใส่เ็ห็ดฟาง)
           * น้ำมันพืช

สูตรอาหารไทย : หมูผัดน้ำมันหอย
สูตรอาหารไทย : หมูผัดน้ำมันหอย

     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ผสมหมู, กระเทียม, ซิอิ๊วขาว, น้ำตาลและแป้งข้าวโพดเข้าด้วยกัน คนจนเข้ากันดี และหมักทิ้งไว้ประมาณ 30 นาที
2. ใส่น้ำมันในกระทะและนำไปตั้งไฟร้อนปานกลาง นำเนื้อหมูที่หมักแล้วลงไปผัดจนเกือบสุก จึงใส่เห็ดฟาง, พริก, ต้นหอม, ไวน์สำหรับทำอาหาร, และซ๊อสหอยนางรม ผัดจนส่วนผสมทั้งหมดเข้ากันดี และเนื้อหมูสุก แล้วปิดไฟ
3. ตักใส่จาน เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น