วันจันทร์ที่ 25 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

STIR FRIED PORK WITH GINGER หมูผัดขิง

Stir-Fried Pork with Ginger

[ thai food : moo pad king ]

                Thai Recipe Ingredients

           * 400 grams pork, cut into well pieces
           * 1 tablespoon minced garlic
           * 1 cup fresh mushrooms, sliced
           * 1/2 cup red peppers, cut diagnally
           * 3 tablespoons finly sliced ginger
           * 2 tablespoons fish sauce
           * 1 tablespoon soy sauce
* 2 tablespoons oyster Sauce
* 1 teaspoon sugar
* 1/4 cup chopped onion
* 2 spring onions, cut into 1" long
* coriander leaves (for garnishing)
* cooking oil


Thai Food Recipe | Stir Fried Pork with Ginger
Thai Food Recipe | Stir Fried Pork with Ginger


     Thai Food Preparations

           1. Heat oil in a wok. Add garlic and stir fry until golden.
           2. Add pork and stir fry until nearly cooked, then add fish sauce, soy sauce and oyster sauce and stir until it begins to bubble.
           3. Add the rest of the ingredients and stir fry until the pork is done.
           4. Transfer to a serving dish and garnish with coriander leaves. Server immediately with hot steamed rice.



 สูตรอาหารไทย : หมูผัดขิง

[ STIR FRIED PORK WITH GINGER ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม



สูตรอาหารไทย : หมูผัดขิง



           * เนื้อหมูสันในหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 400 กรัม
           * กระเทียมสับ 1 ช้อนโต๊ะ
           * เห็ดหูหนูหั่น 1 ถ้วยตวง
           * พริกชี้ฟ้าแดงหั่นเฉียง 1/2 ถ้วยตวง
           * ขิงหั่นเป็นเส้น 3 ช้อนโต๊ะ
           * น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
           * ซิอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ
           * ซ๊อสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ
           * น้ำตาล 1 ช้อนชา
           * หอมใหญ่หั่น 1/4 ถ้วยตวง
           * ต้นหอมหั่น 2 ต้น
           * ผักชีสำหรับแต่งหน้าอาหาร
           * น้ำมันพืช



สูตรอาหารไทย : หมูผัดขิง
สูตรอาหารไทย : หมูผัดขิง



     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ใส่น้ำมันในกระทะ และนำไปตั้งไฟ ใส่กระเทียมลงไปผัดจนเหลืองหอม
2. ใส่เนื้อหมูลงไปผัดจนเกือบสุก จึงปรุงรสด้วยน้ำปลา, ซิอิ๊วขาว และซ๊อสหอยนางรม ผัดต่อจนส่วนผสมในกระทะเริ่มเดือด
3. ใส่ส่วนผสมที่เหลือทั้งหมดลงไป จากนั้นผัดต่อจนหมูสุก
4. ตักใส่จาน และแต่งหน้าด้วยผักชี เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น