THAI STYLE PORK OMELETTE
[ thai food : kai jiew moo-sub ]
Thai Recipe Ingredients
* 2 eggs, beaten
* 1/2 onion, finely chopped
* 250 grams ground pork
* 1 tomato, finely sliced
* 1 tablespoon fish sauce
* 1 tablespoon soy sauce
* 1/2 cup oil
* dipping sauce (chopped chili in fish sauce, chili sauce or tomato sauce)
* coriander leaves (for garnishing)
|
Thai Food Preparations
1. In a medium-sized bowl, add beaten egg, onion, ground pork, tomato, fish sauce and soy sauce. Stir untill all ingredients mixed well.
2. Heat oil in a wok over medium heat. then pour in the egg mixture. Fry until golden brown ( about 2 minutes on each side).
3. Transfer the omelette to a plate. Garnish on top with coriander leaves and fresh vegetables (cucumber, tomato, etc.) Serve immediately with dipping sauce and hot steamed rice.
สูตรอาหารไทย : ไข่เจียวหมูสับ
[ THAI STYLE PORK OMELETTE ]
เครื่องปรุง + ส่วนผสม
* ไข่ไก่หรือไข่เป็ด 2 ฟอง
(ตอกใส่ถ้วยและคนให้ไข่แดงและไข่ขาวเข้ากัน)
* หอมใหญ่หั่นละเอียด 1/2 ลูก
* หมูสับ 250 กรัม
* มะเขือเทศหั่น 1 ลูก
* น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
* ซิอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ
* น้ำมัน 1/2 ถ้วยตวง
* น้ำจิ้ม (พริกน้ำปลา, ซ๊อสมะเขือเทศหรือซ๊อสพริก)
* ผักชี (สำหรับแต่งหน้าอาหาร)
|
วิธีทำทีละขั้นตอน
1. ในชามขนาดกลาง, ใส่ไข่ที่ตีจนเข้ากันแล้ว, หอมใหญ่, หมูสับ, มะเขือเทศ, น้ำปลาและ ซิอิ๊วขาว คนจนส่วนผสมทั้งหมดเข้ากันดี
2. ใส่น้ำมันลงในกระทะและนำไปตั้งบนไฟร้อนปานกลาง รอจนน้ำมันร้อนจึง ใส่ส่วนผสมไข่ในขั้นตอนที่หนึ่งลงไปในกระทะ ทอดจนกระทั่งเหลืองหอมและสุกทั่ว (ประมาณ 2 นาทีต่อข้าง)
3. ตักใส่จาน แต่งหน้าด้วยผักชี และผักสดอื่นๆ (แตงกวา, มะเขือเทศ, และอื่นๆ) เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ และน้ำจิ้ม (สำหรับน้ำจิ้มแล้วแต่ความชอบ)
|
|
|
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น