วันพฤหัสบดีที่ 21 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

FRIED CRAB AND PORK STUFFED SHELLS ปูจ๋า

FRIED CRAB AND PORK STUFFED SHELLS

[ thai food : poo ja ]

                      Thai Recipe Ingredients

              * 350 grams crabmeat
              * 100 grams minced pork
              * 100 grams onion, chopped
              * 2 eggs, beaten and mix together
              * 1/2 tablespoon coriander leaves, chopped
              * 1/2 tablespoon garlic, chopped
   * 1/2 teaspoon pepper
   * 2 tablespoons fish sauce
   * 1/2 tablespoon sugar
   * 100 grams chili sauce
   * 6 crab shells
   * red chili, sliced (for garnishing)
   * coriander leaves (for garnishing)



thai recipe : crab shells
thai food : fried crab and pork stuffed shells
    

   Thai Food Preparations

              1. In a medium bowl, add chopped garlic, coriander, pepper and mix together. Then add pork, crabmeat, onion, fish sauce and sugar. Stir until all ingredients mixed well.
              2. Fill the mixture into each of six crab shells and steam for about 15 minutes until cooked.
              3. Dip the steamed crab in beaten eggs.
              4. Heat oil in a wok over medium heat. Then deep fry by facing down the crabmeat side into the hot oil until yellow. Remove and drain.
              5. Garnish with sliced fresh red chili and coriander leaves. Serve with chili sauce.


  สูตรอาหารไทย : ปูจ๋า

[ FRIED CRAB AND PORK STUFFED SHELLS ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม



ปูจ๋า
             


              * เนื้อปู 350 กรัม
              * หมูสับ 100 กรัม
              * หอมใหญ่สับละเอียด 100 กรัม
              * ไข่ไก่ 2 ฟอง (ตีและคนให้เข้ากัน)
              * ผักชีซอยละเอียด 1/2 ช้อนโต๊ะ
              * กระเทียมสับ 1/2 ช้อนโต๊ะ
              * พริกไทยป่น 1/2 ช้อนชา
              * น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
              * น้ำตาล 1/2 ช้อนโต๊ะ
              * ซ๊อสพริก
              * กระดองปู 6 อัน
              * พริกชี้ฟ้าหั่นตามยาว (สำหรับแต่งอาหาร)
              * ผักชี (สำหรับแต่งอาหาร)



ปูสด
ปูจ๋า
     


  วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ผสมกระเทียม, ผักชี, พริกไทย, หมูสับ, น้ำปลาและน้ำตาลเข้าด้วยกัน คลุกจนเข้ากันทั่ว หมักทิ้งไว้ 15 นาที
2. นำส่วนผสมที่หมักไว้แล้ว ใส่เข้าไปในกระดองปู จากนั้นจึงนำไปนึ่งประมาณ 15 นาทีหรือจนกระทั่งสุก
3. นำกระดองปูที่นึ่งไว้แล้วไปชุบไข่ไก่
4. นำกระทะไปตั้งไฟปานกลาง ใส่น้ำมันพอประมาณสำหรับทอด เมื่อน้ำมันร้อนได้ที่ นำกระดองปูลงไปทอด โดยหันเอาหน้าที่เป็นเนื้อปู+หมูลงไปทอด รอจนกระทั่งสุก จึงนำออกมาสะเด็ดน้ำมัน
5. จัดใส่จาน และแต่งหน้าด้วยผักชีและพริก เสริฟพร้อมซ๊อสพริก และข้าวสวยร้อนๆ หรือเป็นของว่างอาหารทานเล่นก็ได้

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น