วันศุกร์ที่ 22 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

THAI GINGER CHICKEN ไก่ผัดขิง

THAI GINGER CHICKEN

[ thai food : kai pad king ]

                   Thai Recipe Ingredients

              * 400 grams chicken, cut into well pieces
              * 1 tablespoon minced garlic
              * 1 cup fresh mushrooms, sliced
              * 1/2 cup red peppers, cut diagnally
              * 3 tablespoons finly sliced ginger
              * 2 tablespoons fish sauce
              * 1 tablespoon soy sauce
  * 2 tablespoons oyster Sauce
  * 1 teaspoon sugar
  * 1/4 cup chopped onion
  * 2 spring onions, cut into 1" long
  * coriander leaves (for garnishing)
  * cooking oil



thai herb : fresh ginger
thai recipe : thai ginger chicken



     Thai Food Preparations

              1. Heat oil in a wok. Add garlic and stir fry until golden.
              2. Add chicken and stir fry until nearly cooked, then add fish sauce, soy sauce and oyster sauce and stir until it begins to bubble.
              3. Add the rest of the ingredients and stir fry until the chicken is done.
              4. Transfer to a serving dish and garnish with coriander leaves. Server immediately with hot steamed rice.



สูตรอาหารไทย : ไก่ผัดขิง

[ THAI GINGER CHICKEN ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม


ไก่ผัดขิง



              * เนื้อไก่หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 400 กรัม
              * กระเทียมสับ 1 ช้อนโต๊ะ
              * เห็ดหอมหั่น 1 ถ้วยตวง
              * พริกชี้ฟ้าแดงหั่นเฉียง 1/2 ถ้วยตวง
              * ขิงหั่นเป็นเส้น 3 ช้อนโต๊ะ
              * น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
              * ซิอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ
              * ซ๊อสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ
              * น้ำตาล 1 ช้อนชา
              * หอมใหญ่หั่น 1/4 ถ้วยตวง
              * ต้นหอมหั่น 2 ต้น
              * ผักชีสำหรับแต่งหน้าอาหาร
              * น้ำมันพืช


ขิงสด
ไก่ผัดขิง


     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ใส่น้ำมันในกระทะ และนำไปตั้งไฟ ใส่กระเทียมลงไปผัดจนเหลืองหอม
2. ใส่เนื้อไก่ลงไปผัดจนเกือบสุก จึงปรุงรสด้วยน้ำปลา, ซิอิ๊วขาว และซ๊อสหอยนางรม ผัดต่อจนส่วนผสมในกระทะเริ่มเดือด
3. ใส่ส่วนผสมที่เหลือทั้งหมดลงไป จากนั้นผัดต่อจนไก่สุก
4. ตักใส่จาน และแต่งหน้าด้วยผักชี เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น