วันจันทร์ที่ 25 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

STIR FRIED PUMPKIN WITH PORK ผัดฟักทองหมู

Stir Fried Pumpkin with Pork

[ thai food : pad fak-tong moo ]

                Thai Recipe Ingredients

           * 300 grams pork, cut into well pieces
           * 400 grams sliced pumpkin
           * 2 tablespoons minced garlic
           * 6 tablespoons soup (or water)
           * 2 tablespoons fish sauce
* 2 tablespoon oyster sauce
* 1/2 teaspoon sugar
* 2 eggs
* cooking oil



Thai Food Recipe | Stir Fried Pumpkin with Pork
Thai Food Recipe | Stir Fried Pumpkin with Pork



     Thai Food Preparations

           1. Heat oil in a wok over medium heat. Add garlic, pumpkin and soup (or water). Leave it for 3-5 minutes or until the pumpkin is soft.
           2. Add pork and stir until almost done, then season wth oyster sauce, fish sauce and sugar.
           3. Add egg and break the yolk. Wait until nearly done then turn up to high heat and stir quickly until all ingredients mixed well. Remove from heat.
           4. Transfer to a serving plate. Serve immediately with hot steamed rice.


 สูตรอาหารไทย : ผัดฟักทองหมู

[ STIR FRIED PUMPKIN WITH PORK ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม




สูตรอาหารไทย : ผัดฟักทองหมู




           * เนื้อหมูหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 300 กรัม
           * ฟักทองหั่นเป็นชิ้นบางๆ 400 กรัม
           * กระเทียมสับ 2 ช้อนโต๊ะ
           * น้ำซุปกระดูกหมู 6 ช้อนโต๊ะ (หรือน้ำเปล่า)
           * น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
           * น้ำมันหอย 2 ช้อนโต๊ะ
           * น้ำตาล 1/2 ช้อนชา
           * ไข่ไก่ 2 ฟอง
           * น้ำมันพืชสำหรับผัด




สูตรอาหารไทย : ผัดฟักทองหมู
สูตรอาหารไทย : ผัดฟักทองหมู



     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ใส่น้ำมันลงในกระทะและนำไปตั้งบนไฟร้อนปานกลาง ใส่กระเทียม, ฟักทองและน้ำซุป (หรือน้ำเปล่า) ลงไป ทิ้งไว้สักพักจนฟักทองเริ่มนุ่ม (อย่าทิ้งไว้นานเกินไปเพราะจะทำให้เละเวลาผัด)
2. ใส่เนื้อหมูลงไปผัดจนเกือบสุก จึงปรุงรสด้วย น้ำมันหอย, น้ำปลาและน้ำตาล
3. จากนั้นตอกไข่ไก่ลงไป ใช้ตะหลิวเขี่ยไข่แดงให้แตก ทิ้งไว้สักพักจนไข่ไก่เกือบสุก จึงผัดให้ส่วนผสมทุกอย่างเข้ากัน
4. ตักใส่จาน เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น