วันจันทร์ที่ 25 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

BAKED PORK SPARE RIB WITH TOMATO SAUCE ซี่โครงหมูอบซ๊อสมะเขือเทศ

Baked Pork Spare Rib with Tomato Sauce

[ thai food : See-krong moo ob sauce ]

                Thai Recipe Ingredients

           * 800 grams pork sparre ribs, cleaned and chopped into well pieces
           * 4 tablespoons tomato sauce (or ketchup)
           * 1 teaspoon ginger, finely chopped
           * 1 tablespoon minced garlic
           * 1/2 teaspoon powder pepper
           * 1 tablespoon sugar
           * 1 teaspoon soy sauce
* 1 tablespoon oyster sauce
* 1 tablespoon corn starch, dissolved in water
* 2 tablespoons cooking oil
* fresh or steamed vegetables (for garnishing)




Thai Food Recipe | Baked Pork Spare Rib with Tomato Sauce
Thai Food Recipe | Baked Pork Spare Rib with Tomato Sauce



     Thai Food Preparations

           1. Prepare the marinated sauce by heating oil in a wok, wait until hot then add garlic. Stir until golden and aromatic. Add the rest ingredients and stir until all mixed well. Lastly add corn starch (dissolved in water), then stir again and remove from heat.
           2. Add pork spare ribs in marinated sauce. Stir until mixed well. Let marinate for 1 hour (at least 30 minutes).
           3. Transfer the marinated spare ribs to the oven. Bake it in the oven (350 F) for 20 minutes or until cooked well. apply the marinated sauce occassionally to the spare ribs.
           4. Transfer to a serving plate. Garnish with coriander leaves and vegetables. Serve immediately with hot steamed rice.



 สูตรอาหารไทย : ซี่โครงหมูอบซ๊อสมะเขือเทศ

[ BAKED PORK SPARE RIB WITH TOMATO SAUCE ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม



สูตรอาหารไทย : ซี่โครงหมูอบซ๊อสมะเขือเทศ




           * ซี่โครงหมู 800 กรัม (ทำความสะอาดและสับเป็นชิ้น)
           * ซ๊อสมะเขือเทศ 4 ช้อนโต๊ะ
           * ขิงแก่ 1 ช้อนชา (สับละเอียด)
           * กระเทียม 1 ช้อนโต๊ะ (สับละเอียด)
           * พริกไทยป่น 1/2 ช้อนชา
           * น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ
           * ซิอิ๊วขาว 1 ช้อนชา
           * น้ำมันหอย 1 ช้อนโต๊ะ
           * แป้งข้าวโพด 1 ช้อนโต๊ะ (ละลายน้ำ)
           * น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ
           * ผักชี,ผักสด (หรือผักต้มสุก) สำหรับแต่งหน้าอาหาร

สูตรอาหารไทย : ซี่โครงหมูอบซ๊อสมะเขือเทศ
สูตรอาหารไทย : ซี่โครงหมูอบซ๊อสมะเขือเทศ
     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ทำน้ำหมัก โดยตั้งน้ำมันในกระทะจนร้อน นำกระเทียมไปเจียวให้เหลือง จากนั้นใส่ส่วนผสมเครื่องปรุงที่เหลือลงไป ผัดจนส่วนผสมเข้ากันดีจึงใส่น้ำละลายแป้งข้าวโพดลงไป คนอีกครั้งจนน้ำแป้งละลายเข้ากับส่วนผสมดี จึงปิดไฟ
2. หมักซี่โครงหมูกับน้ำหมัก (ที่เตรียมไว้ในขั้นตอนที่ 1) ทิ้งไว้อย่างน้อย 30 นาที ถ้ามีเวลาควรหมักทิ้งไว้สัก 1 ชั่วโมง
3. นำหมูไปอบด้วยความร้อนประมาณ 350 ฟาเรนไฮต์ ประมาณ 20 นาทีหรือจนสุก ระหว่างอบควรทาน้ำหมักอย่างสม่ำเสมอเพื่อไม่ให้เนื้อซี่โครงหมูแห้งเกินไป
4. จัดใส่จาน แต่งหน้าผักชี เสริฟพร้อมผักสดหรือผักต้มสุก และข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น