วันศุกร์ที่ 22 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

STIR-FRIED BEEF WITH OYSTER SAUCE เนื้อผัดน้ำมันหอย

STIR-FRIED BEEF WITH OYSTER SAUCE

[ thai food : neur pad num mun hoy ]

                Thai Recipe Ingredients

           * 350 grams beef, sliced
           * 200 grams of chinese kale, cut into 1" long
           * 1 tablespoon garlic, minced
           * 2 tablespoons soy sauce
           * 1 red chili, cut diagnally
           * 5 spring onions, cut into 1" long
           * 1 tablespoon sugar
* 3 tablespoons oyster sauce
* 1 tablespoon cooking wine
* 1 tablespoon cornstarch
* carrot and other fresh vegetables (optional)
* cooking oil


thai vegetable : chinese kale [pak ka-na]
thai food : stir-fried beef with oyster sauce

     Thai Food Preparations

         1. In a medium size bowl, add beef, garlic, soy sauce, sugar and cornstarch. Stir until mixed well and let marinated for 30 minutes.
           2. Heat oil in a wok over medium heat. Add marinated beef and stir fry until nearly cooked. Then add chinese kale, chili, spring onions, cooking wine and oyster sauce. Stir fry until all ingredients mixed well and the beef cooked thoroughly.
      3. Transfer to a serving dish (over fried chinese kale). Serve immediately with hot steamed rice.


สูตรอาหารไทย : เนื้อผัดน้ำมันหอย

[ STIR-FRIED BEEF WITH OYSTER SAUCE ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม



เนื้อผัดน้ำมันหอย



           * เนื้อวัวหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 350 กรัม
           * ผักคะน้า 200 กรัม (หั่นความยาวประมาณ 1 นิ้ว)
           * กระเทียมบด 1 ช้อนโต๊ะ
           * ซิอิ๊วขาว 2 ช้อนโต๊ะ
           * พริกชี้ฟ้าแดงหั่นเฉียง 1 เม็ด
           * ต้นหอม 5 ต้น (หั่นยาวประมาณ 1 นิ้ว)
           * น้ำตาล 1 ช้อนโต๊ะ
           * ซ๊อสหอยนางรม 3 ช้อนโต๊ะ
           * ไวน์สำหรับทำอาหาร 1 ช้อนโต๊ะ
              (หรือเหล้าจีนสำหรับทำอาหาร)
           * แป้งข้าวโพด 1 ช้อนโต๊ะ
           * ผักสดอื่นๆถ้าต้องการใส่เพิ่ม (กรณีไม่ต้องการคะน้า)
           * น้ำมันพืช



ผักคะน้า
เนื้อผัดน้ำมันหอย


     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ผสมเนื้อวัว, กระเทียม, ซิอิ๊วขาว, น้ำตาลและแป้งข้าวโพดเข้าด้วยกัน คนจนเข้ากันดี และหมักทิ้งไว้ประมาณ 30 นาที
2. ใส่น้ำมันในกระทะและนำไปตั้งไฟร้อนปานกลาง นำเนื้อวัวที่หมักแล้วลงไปผัดจนเกือบสุก จึงใส่ผักคะน้า, พริก, ต้นหอม, ไวน์สำหรับทำอาหาร, และซ๊อสหอยนางรม ผัดจนส่วนผสมทั้งหมดเข้ากันดี และเนื้อวัวสุก แล้วปิดไฟ
3. ตักใส่จาน เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น