วันพุธที่ 20 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

THAI GRILLED PORK หมูย่าง

THAI GRILLED PORK

[ thai food : moo yang ]
 
                       Thai Recipe Ingredients

           * 450 grams pork, slice into thin and long strips
           * 2 tablespoons sugar
           * 1 teaspoon salt
           * 3 cloves garlic, minced
* 1 tablespoon coconut milk
* 1 tablespoon fish sauce
* 1 package bamboo skewer

Thai Recipe : Grilled pork with sticky rice
Thai Food : Grilled pork
    
  Thai Food Preparations
          1. Marinade all ingredients together about 2-6 hours before grilling   (depending on how much time you have, longer marinade time will make the pork more aromatic and delicious).
          2. When the pork is ready, thread a skewer through the pork. Grill the pork until it is well done. While barbequing, brush pork with marinade.
          3. When done, serve with fresh vegetables and slices of cucumber and tomato. Thai people love to eat this dish with Sticky Rice. In this case, you can also serve with Sticky Rice.


 สูตรอาหารไทย : หมูย่าง

[ THAI GRILLED PORK ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม


หมูย่าง


          * เนื้อหมู 450 กรัม (หั่นเป็นชิ้นยาว และบาง)
          * น้ำตาล 2 ช้อนโต๊ะ
          * เกลือ 1 ช้อนชา
          * กระเทียมบดละเอียด 3 กลีบ
          * นมจืด 1 ช้อนโต๊ะ
          * น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
          * ไม้สำหรับเสียบหมูย่าง 1 ถุง


ข้าวเหนียว + หมูย่าง
หมูย่าง
     
       วิธีทำทีละขั้นตอน
1. นำหมูไปหมักกับส่วนผสมทั้งหมดและทิ้งไว้ประมาณ 2-6 ชั่วโมง (ยิ่งทิ้งไว้นาน หมูจะยิ่งนุ่ม และหอม).
2. เมื่อหมักแล้ว นำเนื้อหมูไปเสียบไม้ และนำไปย่างบนไฟปานกลาง ขณะย่าง นำน้ำหมักหมูไปทาที่หมูเพื่อให้มีกลิ่นหอมและรสชาติมากยิ่งขึ้น
3. เมื่อย่างเสร็จ เสิรฟพร้อมกับผักสดต่างๆ, แตงกวาหั่น, มะเขือเทศและข้าวเหนียว

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น