วันพุธที่ 20 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

STIR-FRIED CHICKEN WITH CASHEW NUTS ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์

STIR-FRIED CHICKEN WITH CASHEW NUTS

[ thai food : kai pad med ma-maung ]


                 Thai Recipe Ingredients


           * 300 g. sliced chicken thigh
           * 1 1/2 tablespoon soy sauce
           * 2 tablespoons oyster sauce
           * 1/3 cup roasted cashew nuts
           * 2 spring onions, chopped
           * 3 cloves garlic, minced
           * 1/4 onion, cut into small cubes
* 4 dried chillies, chopped
* 1 teaspoon seasoning soy sauce
* 1 tablespoon sugar
* 1 tablespoon cooking wine
* 2 tablespoons vegetable oil


Thai Recipe : Cashew nuts
Thai Food : Stir-fried chicken with cashew nuts

     Thai Food Preparations

           1. Heat oil in a wok over medium heat. When oil is hot, add minced            garlic, chop onion, and dried chillies, and fry until fragrant.

           2. Then, add chicken, and season with soy sauce, oyster sauce,              and sugar.

           3. Stir-fry until all ingredients mix thoroughly and chicken is                      cooked, then add cooking wine, roasted cashew nuts, and spring              onion. Stir quickly for 1-2 minutes, then remove from heat.

           4. Transfer stir-fried chicken and cashew nuts to a serving dish,              and serve immediately.

สูตรอาหารไทย : ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์

[ STIR-FRIED CHICKEN WITH CASHEW NUTS ]


     เครื่องปรุง + ส่วนผสม


ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์


           * เนื้อสะโพกไก่ 300 กรัม (หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ)
           * ซ๊อสถั่วเหลือง 1 1/2 ช้อนโต๊ะ
           * ซ๊อสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ
           * มะม่วงหิมพานต์ 1/3 ถ้วยตวง
           * ต้มหอม 2 ต้น (หั่นความยาวประมาณ 1")
           * กระเทียม 3 กลีบ (หั่นละเอียด)
           * หอมใหญ่ 1/4 หัว (หั่นเป็นชิ้นเล็กๆ)
           * พริกแห้ง 4 เม็ด (หั่นเป็นชิ้นเล็กๆ)
           * น้ำตาล 1 ช้อนโต๊ะ
           * เหล้าจีน (หรือไวน์สำหรับทำอาหาร) 1 ช้อนโต๊ะ
           * น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ


มะม่วงหิมพานต์
ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์

     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ใส่น้ำมันในกระทะแล้วนำไปตั้งไฟปานกลาง ใส่กระเทียม, หอมใหญ่ และพริกแห้งลงไปผัดจนกระทั่งกลิ่นเริ่มหอม

2. จากนั้นใส่เนื้อไก่ลงไปผัด ปรุงรสด้วยซ๊อสถั่วเหลือง, ซ๊อสหอยนางรม และน้ำตาล

3. ผัดส่วนผสมทั้งหมดในกระทะให้เข้ากัน และผัดจนเนื้อไก่สุก จากนั้นใส่เหล้าจีน, มะม่วงหิมพานต์ และต้นหอม ผัดต่อไปอีก 1-2 นาทีจึงปิดไฟ

4. ตักใส่จาน เสิรฟพร้อมกับข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น