วันจันทร์ที่ 25 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

STIR FRIED PORK LIVER WITH BLACK PEPPERCORN ตับหมูผัดพริกไทยดำ

Stir Fried Pork Liver with Black Peppercorn

[ thai food : tub moo pad prik tai dum ]

            Thai Recipe Ingredients

* 300 grams pork liver
* 1 tablespoons, black pepper corns, smashed
* 1/2 tablespoon minced garlic
* 1/2 tablespoon coriander root, chopped
* 1 tablespoon soy sauce
* 1 tablespoon sugar
* 1 tablespon oyster sauce


* 1 teaspoon powder pepper
* 1 tablespoon cooking wine
* 2 tablespoons soup
* 1 tablespoon cooking oil
* 1/2 onion, cubed
* 1/2 bell pepper, cubed
* 3 red chilies, cut diagnally
* 3 scallions, cut into 1" long

Thai Food Recipe | Stir Fried Pork Liver with Black Peppercorn
Thai Food Recipe | Stir Fried Pork Liver with Black Peppercorn


                Thai Food Preparations

           1. Wash pork liver in clean water. Drain and cut into well pieces.
           2. Heat oil in a wok over medium heat. Wait until hot then add garlic and coriander root. Stir fry until golden and aromatic.
           3. Add pork liver, and stir fry until nearly cooked. Season with soy sauce, sugar, oyster sauce, and powder pepper. Stir fry until all ingredients mixed well. Then add black peppercorn, onion, bell pepper, red chili and scallion.
           4. Add soup (2 tablespoons) and stir fry again until all ingredients mixed well. Turn off the heat.
           5. Transfer to a serving plate. Server immediately with hot steamed rice.


 สูตรอาหารไทย : ตับหมูผัดพริกไทยดำ

[ STIR FRIED PORK LIVER WITH BLACK PEPPERCORN ]

เครื่องปรุง + ส่วนผสม


* ตับหมู 300 กรัม
* พริกไทยดำทุบ 1 ช้อนโต๊ะ
* กระเทียมสับละเอียด 1/2 ช้อนโต๊ะ
* รากผักชีสับละเอียด 1/2 ช้อนโต๊ะ
* ซิอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ
* น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ
* น้ำมันหอย 1 ช้อนโต๊ะ

* พริกไทยป่น 1 ช้อนชา
* เหล้าจีน 1 ช้อนโต๊ะ
* น้ำซุป 2 ช้อนโต๊ะ
* น้ำมันพืช 1 ช้อนโต๊ะ
* หอมใหญ่ 1/2 ลูก (หั่นเป็นชิ้นสี่เหลี่ยม)
* พริกหวาน 1/2 ลูก (หั่นเป็นชิ้นสี่เหลี่ยม)
* พริกชี้ฟ้า 3 เม็ด (หั่นเฉียง)
* ต้นหอม 3 ต้น (หั่นเป็นท่อนๆ)
สูตรอาหารไทย : ตับหมูผัดพริกไทยดำ
สูตรอาหารไทย : ตับหมูผัดพริกไทยดำ


     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ล้างทำความสะอาดตับหมู หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ พักทิ้งไว้
2. ใส่น้ำมันลงในกระทะ ตั้งบนไฟร้อนปานกลาง รอจนน้ำมันร้อนจึงใส่กระเทียมกับรากผักชีลงไปผัดจนหอม
3. ใส่ตับลงไปผัด ตามด้วยซิอิ๊วขาว, น้ำตาลทราย, น้ำมันหอยและพริกไทยป่น ผัดจนเครื่องปรุงทั้งหมด เข้ากับตับดีแล้วจึงใส่พริกไทยดำ, หอมหัวใหญ่, พริกหวาน, พริกชี้ฟ้าแดง และต้นหอมลงไปผัดต่อ
4. ผัดจนส่วนผสมทั้งหมดเข้ากัน ใส่น้ำซุปหรือน้ำเปล่าลงไปสัก 2 ช้อนโต๊ะพอขลุกขลิกจึงปิดไฟ
5. ตักใส่จาน เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น