วันพุธที่ 20 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN ต้มข่าไก่

COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN

thai food : tom kha kai ]

     Thai Recipe Ingredients

           * 2 cups coconut milk
           * 1 cup chicken stock
           * 2-3 medium pieces fresh galangal, peeled and sliced
           * 3 chicken breast fillets (cut into well pieces)
           * 2 teaspoons chilies, finely chopped
* 1 tablespoon fish sauce
* 1 teaspoon sugar
* 1/2 cup fresh coriander leaves
* 5 coriander leaves for garnish


Thai Recipe : galangal
Thai Food : Coconut milk soup with chicken
    
 Thai Food Preparations


1. Add coconut milk, chicken stock and galangal in a pan.

2. Bring to boil and simmer over low heat for 8 minutes, stirring occasionally.

3. Add chicken pieces and chilli to pan, simmer for another 5. minutes.Continue stirring until cooked and all ingredients mixed well.

4. Season with fish sauce and sugar. Add coriander leaves Before serving, garnished with remaining coriander leaves.


     สูตรอาหารไทย : ต้มข่าไก่่

[ COCONUT MILK SOUP WITH CHICKEN ]


    เครื่องปรุง + ส่วนผสม


ต้มข่าไก่


          * เนื้ออกไก่ 3 ชิ้น (หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ)
          * กะทิ 2 ถ้วยตวง
          * น้ำซุปไก่ 1 ถ้วยตวง
          * ข่าขนาดกลาง 2-3 ชิ้น (ปอกเปลือกและหั่นบางๆ)
          * พริกขี้หนูซอยละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ
          * น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
          * น้ำตาล 1 ช้อนชา
          * ใบผักชี 1/2 ถ้วยตวง (สำหรับแต่งหน้า)
สมุนไพรไทย : ข่า
ต้มข่าไก่

     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. ใส่กะทิและน้ำซุปไก่ลงในหม้อและนำไปตั้งไฟร้อนปานกลาง

2. ต้มประมาณ 8 นาที และคนเป็นครั้งคราว

3. ใส่เนื้อไก่และพริกลงไปในหม้อ ต้มต่อไปอีกประมาณ 6 นาที คนต่อไปจนเนื้อไก่สุกดี

4. ปรุงรสด้วยน้ำปลาและน้ำตาล จากนั้นใส่ผักชีแล้วจึงเสิรฟพร้อมข้าวสวยร้อนๆ



































ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น