วันพุธที่ 20 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

STIR FRIED RIBBON NOODLES WITH PORK ผัดซิอิ๊วหมู

STIR FRIED RIBBON NOODLES WITH PORK

[ thai food : pad se-ew moo ]
                       Thai Recipe Ingredients
 
           * 250 grams pork, thinly sliced
           * 2 tablespoons light soy sauce
           * 2 cloves garlic, chopped
           * 450 grams fresh flat rice noodles
           * 1 tablespoon dark soy sauce
* 200 grams chinese kale, cut into bite-sized pieces
* 1 medium egg, beaten
* 2 tablespoons oyster sauce


Thai Recipe : Noodles
Thai Food : Stir-fried ribbon noodles with pork


     Thai Food Preparations
            1. Heat oil in a wok, then add garlic and sliced pork. Stir until the garlic is fragrant, and the pork is nearly cooked.
            2. Add the noodles and the remaining ingredients, and stir until blended and heated through.
            3. Open a spot in the middle of the wok, and drop the egg in. Scramble the egg until it is almost cooked. Fold in the noodles and mix them all.
            4. Season with light soy sauce, sugar. The original taste should be the balance of flavours (it should be just on the sweet side with a salty tang. Transfer to a serving dish and serve immediately.


สูตรอาหารไทย : ผัดซิอิ๊วหมู

[ STIR FRIED RIBBON NOODLES WITH PORK ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม

ผัดซิอิ๊วหมู


           * เนื้อหมูหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 250 กรัม
           * ซิอิ๊วขาว 2 ช้อนโต๊ะ
           * กระเทียมสับ 2 กลีบ
           * เส้นก๋วยเตี๋ยว 450 กรัม (เส้นใหญ่หรือเส้นหมี่)
           * ซิอิ๊วดำ 1 ช้อนโต๊ะ
           * คะน้าหั่นเป็นชิ้นพอดีคำ 200 กรัม
           * ไข่ไก่ 1 ฟอง
           * ซ๊อสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ


เส้นก๋วยเตี๋ยว (เส้นใหญ่)
ผัดซิอิ๊วหมู


     วิธีทำทีละขั้นตอน
1. ใส่น้ำมันลงในกระทะ นำไปตั้งไฟ ใส่กระเทียมและหมู ผัดจนกระทั่งกระเทียมหอมและหมูเริ่มสุก
2. ใส่เส้นก๋วยเตี๋ยวและส่วนผสมที่เหลือลงไป ผัดจนทุกอย่างเข้ากันทั่ว
3. ย้ายส่วนผสมในกระทะไว้ด้านข้าง ตอกไข่ใส่ลงไปกลางกระทะ ใช้ตะหลิวเขี่ยไข่แดงให้แตกออก รอจนกระทั่งไข่เกือบสุกจึงผัดทุกอย่างในกระทะให้ผสมกันทั่ว
4. ปรุงรสด้วย ซิอิ๊วขาว และน้ำตาล ตักใส่จาน โรยหน้าด้วยพริกไทยพอประมาณ เสิรฟทันทีขณะยังร้อน

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น