วันอาทิตย์ที่ 24 พฤศจิกายน พ.ศ. 2556

THAI FRIED SUN-DRIED BEEF เนื้อแดดเดียว

THAI FRIED SUN-DRIED BEEF

[ thai food : neur dad diew, เนื้อแดดเดียว ]

                Thai Recipe Ingredients

           *500 grams beef,cut into well pieces (thickness 1 cm x length 7 cm)
           * 2 cloves garlic, crushed
           * 5 coriander roots, crushed
           * 1 teaspoon pepper powder
           * 3 tablespoons white sesame seeds
* 2 teaspoons sugar
* 1 tablespoon fish sauce
* 2 tablespoons oyster sauce
* 1 tablespoon beef flavor soup base



thai recipe : thai fried sun-dried beef, เนื้อแดดเดียว
thai food : thai fried sun-dried beef, เนื้อแดดเดียว


     Thai Food Preparations

             1. In a big bowl, add beef, garlic, coriander roots, pepper powder, sugar, fish sauce, oyster sauce, white sesame seeds and beef flovor soup base. Knead until all ingredients mixed well and leave it for one hour.
              2. Arrange the marinated beef on a rack and leave in the sun for 3-4 hour. Turn the beef occasionally.
           3. Heat oil in a wok. Until hot then fry the marinated beef until cooked. Remove and drain.
         4. Transfer to a serving plate. Serve immediately with fresh vegetable (cucumber, tomato, cabbage, etc.), dipping sauce (chili sauce) and hot sticky rice.



      สูตรอาหารไทย : เนื้อแดดเดียว

[ THAI FRIED SUN-DRIED BEEF ]

     เครื่องปรุง + ส่วนผสม



เนื้อแดดเดียว



           * เนื้อวัว 500 กรัม
              (หั่นเป็นชิ้นหนาประมาณ 1 ซม. และยาว 7 ซม.)
           * กระเทียมบด 2 กลีบ
           * รากผักชีทุบพอแหลก 5 ราก
           * พริกไทย 1 ช้อนชา
           * งาขาว 3 ช้อนโต๊ะ
           * น้ำตาล 2 ช้อนชา
           * น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
           * ซ๊อสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ
           * ผงปรุงรสเนื้อ 1 ช้อนโต๊ะ



เนื้อแดดเดียว
เนื้อแดดเดียว


     วิธีทำทีละขั้นตอน

1. หมักเนื้อกับกระเทียม, รากผักชี, พริกไทย, น้ำตาล, น้ำปลา, ซ๊อสหอยนางรม, งาขาว และ ผงปรุงรส นวดด้วยมือจนส่วนผสมทั้งหมดเข้ากันดี และทิ้งไว้ประมาณ 1 ชั่วโมง
2. นำเนื้อไปตากแแดดไว้ประมาณ 3 - 4 ชั่วโมง กลับเนื้อบ้างเป็นระยะ
3. ใส่น้ำมันลงในกระทะและนำไปตั้งไฟ รอจนน้ำมันร้อนจึงนำเนื้อหมักลงไปทอดจนสุกทั่ว นำออกมาสะเด็ดน้ำมัน
4. จัดเนื้อทอดใส่จานพร้อมผักสดต่างๆ (แตงกวา, มะเขือเทศ, กะหล่ำปลี, อื่นๆ) และน้ำจิ้ม (ซ๊อสพริก) เสริฟทันทีพร้อมข้าวสวยร้อนๆ หรือจะเป็นของกับแกล้มของทานเล่นก็ดี

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น